gasthuisstraat 32, kaatsheuvel |

Jouw huid Mooi en in Balans door een bindweefselmassage kuur!

 

Waarom een bindweefselmassage?   Bindweefsel

Een bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding, waardoor de huid verbetert en verstevigt, er collageen wordt aangemaakt en het immuunsysteem wordt versterkt.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel komt overal in ons lichaam voor en bestaat uit cellen en tussenstof. Het zorgt ervoor dat onze gewrichten, spieren en organen met elkaar verbonden worden en op de juiste plaats blijven. In het bindweefsel zitten onder andere bloedvaatjes, zenuwen, water en eiwitten. De eiwitten bestaan onder andere uit collageen  en elastine vezels. Deze vezels maken de huid stevig en elastisch, maar zorgen er ook voor dat er bij verwondingen weer genezing plaats kan vinden en de wond zich sluit.

Als er vervuiling van het bindweefsel optreedt, is dat zichtbaar in je huid. Je moet dan denken aan cellulitis, verklevingen, huidverslapping en rimpels. Het is dus belangrijk om je bindweefsel niet te verwaarlozen. Door gezonde voeding, voldoende beweging, goede nachtrust, voldoende water drinken maar bijvoorbeeld ook door regelmatig een bodydrainage wordt de vervuiling beperkt.

Bindweefselmassage

Het is een pittige massage die bekend staat als het verminderen van rimpels en een versteviging geeft van de huid. Een bindweefselmassage geeft een verhoogde doorbloeding in de huid waardoor er een verhoogd opnamevermogen van voedingsstoffen bestaat. Het bevordert tevens een betere afvoer van afvalstoffen. Dit zorgt ervoor dat de huidconditie verbeterd. De massagetechnieken van de bindweefselmassage zorgen ervoor dat men de diepere laag van de huid bereikt. Dit heeft een groot effect op de huidstofwisseling wat inhoudt dat de afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd en de huid ontvankelijker wordt voor opname van voedingstoffen. Door deze diepere werking in de huid worden de bindweefselcellen geactiveerd tot celvernieuwing, en zo het collageen gestimuleerd wordt tot vermeerdering.

Factoren die leiden tot collageen verlies zijn onder andere leeftijd, stress, onbeschermd en veel zonnen, roken, alcohol en teveel suiker inname.

Waarom bindweefsel behandeling in kuur-vorm?

Het doel van een bindweefselmassage is om het bindweefsel in een betere conditie te brengen en de collageen aanmaak te bevorderen. Met een enkele behandeling kan men niet verwachten dat verklevingen en rimpels zijn opgelost. De rimpels en verklevingen zijn na een geruime tijd van minder gezond bindweefsel ontstaan en vragen de nodige aandacht. Hoewel men al na de eerste behandeling een mooie doorbloedde huid krijgt, heeft het collageen 8 maanden nodig om te vermeerderen. De versteviging van de huid wordt dus pas later zichtbaar.

Om een zo optimaal rendement van de behandelingen te behalen is het belangrijk om voor de bindweefselkuur je lichaam te ontzuren. Met het ontzuren worden overtollige afvalstoffen afgevoerd en kunnen interne lichaamsprocessen zich optimaliseren. Tevens is het belangrijk om een hoge dosis vitaminen C te gebruiken. Collageen wordt uit vitaminen C gevormd. Mooie aanvulling is eventueel Revive Collagen een voedingsupplement van Phytocure. Wat het ontzuren precies inhoudt, komt bij het intake gesprek uitvoerig aan de orde. Jij hebt natuurlijk zelf de keuze of je wil ontzuren. Dan wordt ook het behandelplan doorgenomen.

De behandel kuur bestaat gemiddeld uit 5 á 6 behandelingen in 4 á 5 weken. Een losse bindweefselmassage behandeling is natuurlijk ook mogelijk.

Mooi en in Balans heeft de tools in handen voor jouw huidprobleem, en wil je daar graag bij helpen.

Maak een afspraak met Niek via het contact formulier of bellen en een app kan ook 06-20445294